Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Μειώνουν την ποιότητα φαγητών και εξυπηρέτησης ορισμένα φαγάδικα της Κομοτηνής;

 

Επάνω: Gyros mit pita - Φωτο: Kaufland.de

Σε συνέχεια στο σχετικό κείμενο για την μεγάλη απόκλιση ποιότητας μεταξύ 2 εκ των γνωστότερων εστιατορίων στην Κομοτηνή παραθέτω ακόμη μία ανάλογη (αρνητική) εμπειρία που είχα από φαγάδικα της πόλης, τα οποία εν μέσω lock down δεν σταμάτησα να προτιμώ ως καταναλωτής. Μέχρι όμως την στιγμή που με κορόιδεψαν και αποφάσισα να μην ξαναπατήσω σε αυτά τα καταστήματα και να μην τους ξαναδώσω παραγγελία για delivery. Ας το δούμε αναλυτικά:

1. Παραγγελία μπουγάτσας

Κάνω παραγγελία μέσω ανάλογης διαδικτυακής πλατφόρμας μία σεβαστή ποσότητα μπουγάτσας. Πρόκειται για ένα κατάστημα σχετικά νέο, που προ lock down είχε κάνει μεγάλη αίσθηση αλλά και μετά τον εγκλεισμό συνέχισε να δουλεύει πολύ καλά με παραγγελίες και διανομές κατ' οίκον. Τα εκτιμώ τα παιδιά και την ποιότητα που παρέχουν. Η μάλλον τα εκτιμούσα για την ποιότητα που παρείχαν, μέχρι εκείνο το σημείο γιατί εκείνη την φορά με απογοήτευσαν τραγικά. Σε μη ώρα αιχμής, παραγγέλνω μία σεβαστή ποσότητα μπουγάτσας ως συνήθως. Πράγματι η παραγγελία έρχεται γρήγορα και ο διανομές λαμβάνει και το απαραίτητο φιλοδώρημα. Οταν όμως προσπάθησα να φάω το φαγητό ανακάλυψα πως ενώ η μισή μπουγάτσα της παραγγελίας ήταν όντως φρεσκοψημένη, η άλλη μισή ήταν σκέτη σαβούρα, δηλαδή παγωμένη! Οχι κρύα π.χ. που ξεχάστηκε εκτός θερμοθαλάμου αλλά σε θερμοκρασία ψυγείου με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα και την γεύση της! Με λίγα λόγια είχε περισσέψει στην καλύτερη των περιπτώσεων από χθες (ελπίζω όχι από προχθές) και μου την πέταξαν στην μούρη, χρεώνοντάς την χωρίς καμία ντροπή ως φρέσκια. Το "ευτυχώς" της υπόθεσης ήταν πως επειδή είχα παραγγείλει μεγάλη ποσότητα ως συνήθως, η μισή που ήταν φρέσκια μου αρκούσε για να χορτάσω και έτσι πέταξα την άλλη μισή. Αμέσως τους έστειλα μήνυμα στην σελίδα της επιχείρησης που διατηρούν στο Facebook εξηγώντας τους πως όπως εγώ στηρίζω ως πελάτης την επιχείρηση στις δύσκολες αυτές εποχές, έτσι πρέπει και η επιχείρηση να με σέβεται. Δυστυχώς απάντηση δεν πήρα ποτέ. Δύο στα δύο αρνητικά λοιπόν για την επιχείρηση η οποία μπήκε στην μαύρη λίστα.

2. Take away σάντουιτς

Σε ψητοπωλείο στο οποίο παλαιότερα είχα σταματήσει να πηγαίνω καθώς με είχαν προσβάλει με το να μη με εξυπηρετήσουν με την σειρά μου αλλά ξεκίνησα και πάλι να είμαι πελάτης, σταμάτησα ένα μεσημέρι για να πάρω ένα σάντουιτς. Το συγκεκριμένο σάντουιτς από το συγκεκριμένο κατάστημα το προτιμώ σταθερά καθώς το φτιάχνουν με ιδιαίτερο τρόπο που δεν βρίσκω κάπου αλλού στην Κομοτηνή. Εκείνη την ημέρα όμως δεν είχα τύχη καθώς τα σουβλάκια που μου έβαλαν ήταν μία σκέτη αηδία, καθώς είχαν μπει στο ψυγείο και ξαναζεσταθεί με το αποτέλεσμα να είναι επιεικώς άθλιο σε γεύση και ποιότητα! Ασε που δεν τα ζέσταναν καλά και ήταν και παγωμένα! Το φαγητό το έφαγα όσο μπορούσα στον δρόμο και βαρέθηκα να ξαναπεράσω για να τους το πω ή να τους στείλω κι αυτούς μήνυμα στην σελίδα τους καθώς θεώρησα πως δεν θα μου απαντήσουν όπως και οι προηγούμενοι. Αποτέλεσμα; Σταματώ να προτιμώ *και* αυτή την επιχείρηση, αυτή την φορά για δεύτερη φορά και μονίμως.

Συμπέρασμα

Τι κέρδισαν αυτοί οι ανόητοι άνθρωποι; Με εξαπάτησαν με εντελώς κουτοπόνηρο τρόπο (στην πρώτη περίπτωση ήταν οι ιδιοκτήτες ενώ στην δεύτερη οι υπάλληλοι με παρουσία του ιδιοκτήτη) για λίγα ευρώ αλλά έχασαν έναν τακτικότατο πελάτη καθώς όχι μόνο παραγγελία δεν ξανακάνω από αυτά τα καταστήματα αλλά ούτε και πρόκειται να ξαναπεράσω ή να τα προτείνω σε φίλους. Και αυτό για έναν και μοναδικό λόγο: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ! Οταν κάποιος για 2 ευρώ είναι ικανός να παίζει έτσι με την ποιότητα του φαγητού σου και της υγείας σου και να γίνεται κοινός απατεώνας, καθώς σου προσφέρει παλαιό και αμφιβόλου ποιότητας φαγητό ως δήθεν φρέσκο δεν αξίζει την εμπιστοσύνη σου για τίποτε άλλο. Δηλαδή για λίγη περίσσια μπουγάτσα και δύο σουβλάκια που θα μπορούσαν να ταΐσουν σε κάποιο αδέσποτο οι κύριοι και κυρίες προτίμησαν να κοροϊδέψουν έναν τακτικό πελάτη. Αρα δεν πρόκειται να ξαναέχουν αυτό τον πελάτη στην επιχείρησή τους στον αιώνα τον άπαντα.

Και μία συμβουλή για όλους τους φίλους. Επειδή τέτοιου είδους συμπεριφορές από ορισμένους επιχειρηματίες εστίασης τείνουν να αυξάνονται, για να αποφύγετε να πέσετε κι εσείς θύματα κουτοπόνηρων μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιους πολύ απλούς κανόνες.

  • Ειδικά όταν πρόκειται για μπουγάτσα αλλά και για άλλα φαγητά, μην αγοράζετε / παραγγέλνετε κατά τις πρώτες ώρες που ανοίγει η επιχείρηση. Διότι αν ο μαγαζάτορας είναι επιτήδειος, εκείνη ακριβώς την στιγμή θα βρει ευκαιρία για να πασάρει την μπαγιάτικη σαβούρα του.
  • Στα ψητοπωλεία προτιμάτε ότι βλέπετε εκείνη την στιγμή να ψήνεται μπροστά στα μάτια σας. Π.χ. γύρος που κόβεται μπροστά σας, κρέατα που ψήνονται στην πλάκα ή στα κάρβουνα κλπ. Οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον θερμοθάλαμο είναι επίφοβο και μη εγγυημένο για την φρεσκάδα του.
  • Μη διστάζετε να εκφράζετε τις προτιμήσεις σας π.χ. το ψωμί στο χάμπουργκερ να είναι φρέσκο και όχι από συσκευασία σούπερ μάρκετ, να ρωτάτε αν κάτι που σας άρεσε είναι της ημέρας κ.ο.κ. και αυτό όχι μόνο σε φαγάδικα αλλά και σε ζαχαροπλαστεία. Αυτό δεν σας κάνει κουραστικό αλλά απλά καλό πελάτη. Αν δείτε ότι κάποιος δυσανασχετεί με τις ερωτήσεις σας, είναι κακό σημάδι για την ποιότητα του καταστήματος. Εγώ από την άλλη ως αντικοινωνικός που είμαι δεν ρωτάω, δίνω σε κάποιον την ευκαιρία να με εξαπατήσει αν θέλει και μετά τον βάζω μονίμως στην μαύρη λίστα.
  • Και φυσικά όταν κάνετε παραγγελία για το σπίτι, πάντα να δίνετε φιλοδώρημα στον διανομέα!

Ευτυχώς νέες επιχειρήσεις φαγητού ανοίγουν συνεχώς στην Κομοτηνή ώστε να μην ήμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε άθλιες συμπεριφορές όπως οι παραπάνω. Βάζουμε λοιπόν μόνιμα στην μαύρη λίστα όσες επιχειρήσεις μας εξαπάτησαν έστω και μία φορά και σεβόμαστε τα πολύτιμα χρήματά μας, δίνοντάς τα ΜΟΝΟ σε όσους μας σέβονται ως πελάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.