Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Μία ευχάριστη και μία δυσάρεστη εμπειρία σε εστιατόρια της Κομοτηνής

Επάνω: κάπως έτσι προσεγμένο ήταν το φαγητό στην πρώτη περίπτωση, ενώ στην δεύτερη ...χάλια μαύρα! (φωτο: από ηχωμαγειρέματα)

Φέτος έφαγα μπακαλιάρο με σκορδαλιά από δύο τοπικά εστιατόρια της Κομοτηνής. Παρακάτω οι εντυπώσεις μου από την εξυπηρέτηση και τα προϊόντα των δύο πολύ γνωστών τοπικών επιχειρήσεων.

Εστιατόριο 1

Είναι νεότερο στην πόλη και έχει φτιαχτεί σε χώρο με πολύ μοντέρνα διακόσμηση και ανάλογο εξοπλισμό ενώ την κουζίνα επιμελείται γνωστός σεφ με τους συνεργάτες του.

Το φιλέτο του ψαριού ήταν τέλειο, φυσικά καθαρισμένο χωρίς ίχνος κόκκαλου, πολύ σωστά παναρισμένο και τηγανισμένο και η μόνη για μένα παραφωνία ήταν πως είχε αρκετό για τα δικά μου γούστα λίπος. Στο πακέτο είχε μεγάλη ποσότητα σκορδαλιάς με ελαφριά γεύση, μαζί με τηγανητές πατάτες και λεμόνι αλλά και ατομική μερίδα σαλάτας λάχανο και ψωμί. Τα τελευταία 2 δωρεάν.

Αποτέλεσμα: 95% ευχαριστημένος.

Εστιατόριο 2

Ενα από τα παλαιότερα και ιστορικά εστιατόρια της πόλης το οποίο φημίζεται για την παραδοσιακή μαγειρική του με ντόπιες, θρακιώτικες συνταγές κάθε μέρα στο μενού, που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού.

Το φιλέτο του ψαριού ήταν πραγματικά χάλια. Το μόνο που είχε αφαιρεθεί ήταν η πέτσα και τίποτε άλλο! Γεμάτο ίνες που δεν τρώγονται και τεράστια κόκκαλα εξαιτίας των οποίων κόντεψα να πνιγώ καθώς θεώρησα πως θα το είχαν προσεγμένο και καθαρισμένο όπως το προηγούμενο! Αμ δε! Αναγκάστηκα να καθαρίσω προσεχτικά όσο μπόρεσα και το υπόλοιπο δυστυχώς το πέταξα! Η δε σκορδαλιά, σε διαφορετική συσκευασία ήταν πολύ λιγότερη σε ποσότητα και με πολύ έντονη γεύση.

Αποτέλεσμα: 100% δυσαρεστημένος από την εμπειρία.

Σε καιρούς κρίσης, κύριοι επιχειρηματίες της αγοράς, αυτό που μπορεί να σώσει μία επιχείρηση είναι ο σεβασμός στον πελάτη, ο οποίος πολλές φορές δεν κοστίζει σε χρήμα αλλά σε ανθρώπινη αξία. Αν ο πελάτης επιμένει να σε προτιμά κι εσύ του πετάς στα μούτρα ότι πρόχειρο έχεις, χωρίς ανθρωπιά και σεβασμό, τον έχασες.

Σίγουρα θα εξακολουθήσω να προτιμώ φαγητά και από τις δύο αυτές επιχειρήσεις καθώς έχουν διαφορετικό μενού όμως την εκτίμησή μου ως πελάτη την έχει ήδη κερδίσει η πρώτη ενώ η δεύτερη έχει πέσει πολύ χαμηλά στην δική μου ματιά.

Κύριοι επιχειρηματίες της εστίασης, καιρός είναι να επενδύσετε όχι μόνο σε ιστοσελίδες, φυλλάδια και διαφημίσεις στο Facebook αλλά πρώτα απ' όλα σε ανθρώπινες αξίες. Και μάλιστα επειγόντως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.