Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Μαϊμουδιές από μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών

Τυχαία εικόνα. Κανένα υπονοούμενο για πρώην πρωθυπουργό.


Σε κυριακάτικες εφημερίδες βρήκα μεταξύ άλλων 2 φορές το εκπτωτικό φυλλάδιο γνωστής πανελλαδικής αλυσίδας καταστημάτων ηλεκτρικών συσκευών. Η εταιρεία είναι πασίγνωστη. Στο φυλλάδιο αυτό υπήρχε ένα προϊόν που για καιρό το χρειαζόμουν αλλά το έβρισκα ακριβό αλλά τώρα το έδιναν στην μισή σχεδόν τιμή. Τι κάθομαι και το σκέφτομαι λοιπόν; Να η ευκαιρία!

Μπαίνω στην ιστοσελίδα να το παραγγείλω. Ομως εκεί το βρίσκω χωρίς έκπτωση στην διπλάσια δηλαδή τιμή. Αποφασίζω να χρησιμοποιήσω την δυνατότητα live επικοινωνίας (chat) που δίνει η ιστοσελίδα και μετά από κανένα 5λεπτο ταλαιπωρίας με ένα αυτόματο σύστημα απαντήσεων τεχνητής (μη) νοημοσύνης, καταφέρνω να συνδεθώ με εκπρόσωπο. Ο εκπρόσωπος ψάχνει αυτό που του λέω και με χαμογελάκι (smiley) μου απαντά πως η τιμή είναι αυτή που βλέπω, δηλαδή η διπλάσια. Επιμένω και τον ρωτώ πως γίνεται το φυλλάδιο να λέει άλλη τιμή; Το ψάχνει λιγάκι, καθυστερεί να απαντήσει, ίσως να ρώτησε και κάποιον από δίπλα και μου απαντά πως "τελείωσε το απόθεμα του προϊόντος στα καταστήματα".

Δεν ήξερα τι να υποθέσω από την ηλίθια απάντηση που έλαβα. Κανένα απόθεμα δεν είχε τελειώσει καθώς η ιστοσελίδα μου έλεγε πως βρίσκεται μια χαρά σε διαθεσιμότητα πανελλαδικά, άρα ο "εκπρόσωπος" μου έλεγε ψέματα για να με ξεφορτωθεί και να με κοροϊδέψει για να αγοράσω στην διπλάσια τιμή. Από την άλλη αν εννοούσε πως τελείωσε το απόθεμα συγκεκριμένων τεμαχίων που ήταν με έκπτωση, θα μπορούσε να μου το πει κατά λέξη και όχι να μου λέει μπούρδες. Του λέω πως αυτό δεν είναι σοβαρή απάντηση καθώς το φυλλάδιο αναφέρεται σε εκπτώσεις που ξεκινάνε σε λίγες ημέρες (εκείνη την στιγμή το είδα πως δεν είχε ακόμη έρθει η συγκεκριμένη ημερομηνία) και μου απαντά πως "τότε θα πρέπει να το δείτε μόλις ξεκινήσει η έκπτωση".

Ωραία η εξυπηρέτηση μέσω ιστοσελίδων αλλά η τεχνητή (μη) νοημοσύνη στην αρχή και η φυσική ανοησία και τα ψέματα προς τον πελάτη για τα οποία έπρεπε να ανατρέχω στο φυλλάδιο για να τα απαντήσω στην συνέχεια, με κούρασαν. Από την άλλη, μπορεί να ήταν κάποιο παιδάκι με μισθό γαλέρας κι αυτό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να προσφέρει υπηρεσίες επιστήμονα. Και αυτό δεν είναι υποτιμητικό για το εργαζόμενο παιδί, καθώς μάλλον για νέο παιδί θα πρόκειται αλλά για την ίδια την εταιρεία - γαλέρα.

Τελικά θα περιμένω να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις για να το αγοράσω το προϊόν καταπίνοντας την έλλειψη οργάνωσης και σοβαρής εξυπηρέτησης. Η οικονομία πάνω απ' όλα.

Και οι σούπερ ντούπερ εταιρείες πολυκαταστημάτων ας κάνουν τον κόπο να δίνουν τα φυλλάδιά τους πριν από τις εφημερίδες και στους εργαζόμενους της γαλέρας, ώστε να γνωρίζουν τι τους γίνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.