Είμαι βέβαιος πως ο Alex Patelis έχει "διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton" που δούλεψε "σαν σκυλί για να το αποκτήσει". Το περίεργο θα ήταν να μην είχε, σαν άνθρωπος των διεθνών οικονομικών κολοσσών αλλά και σύμβουλος πρωθυπουργού. Αυτό όμως που ο κος Πατέλης και οι υπόλοιποι της τάξης του δεν έχουν, τουλάχιστον επαρκώς, είναι η συναίσθηση των επιπτώσεων των λόγων και των πράξεών τους σε επαφή με την γήινη ανθρώπινη πραγματικότητα. Δεν λέω ελλαδική πραγματικότητα, καθώς σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη κι αν γινόταν ανάλογες δηλώσεις από κυβερνητικό αξιωματούχο, ακόμη και στο Αφγανιστάν, η δημόσια κατακραυγή θα ήταν η ίδια.
Και μετά τις δηλώσεις αυτές τι; Ενα κακόγουστο μπάλωμα, που ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, αντί να κάνει τα πράγματα καλύτερα τα χειροτερεύει δείχνοντας πως εκτός από έλλειψη κατανόησης των επιπτώσεων των λόγων του στην κοινωνία για το καλό της οποίας πρέπει να εργάζεται, υπάρχει και θέμα έλλειψης σε ζητήματα απλής δημόσιας επικοινωνίας. Αφού λοιπόν παραδέχεται πως οι δηλώσεις του ήταν (σε ελεύθερη μετάφραση) ένα φιάσκο και μισό ακόμη και για κάποιον σαν εκείνον που δεν είναι πολιτικός, συνεχίζει αναφέροντας πως το διδακτορικό χρησιμοποιείται από ορισμένους ως επιπλέον και αχρείαστο προσόν ώστε να βελτιώσουν την καριέρα τους στον τραπεζικό τομέα και καταλήγει λέγοντας πως η Ελλάδα που "χτίζουνε" χρειάζεται ανθρώπους και χωρίς διδακτορικά (και χωρίς πτυχία και χωρίς απολυτήρια λυκείου ίσως) "με βάση την εργατικότητα". Και όλα αυτά με το λογότυπο "Ελλάδα 2.0" επάνω στο προφίλ του.
Δηλαδή η "νέα Ελλάδα" που "χτίζουνε" (η version 2.0) οι άριστοι μάνατζερς της τάξης του κου Πατέλη, δεν έχει ανάγκη τόσο από μορφωμένους επιστήμονες (είδαμε και την συμπεριφορά τους στον τομέα της Υγείας που αρχικά θέλανε να κλείσουν / ιδιωτικοποιήσουν νοσοκομεία, μετά προέκυψε η πανδημία και οι επιστήμονες ιατροί από περιττοί δημόσιοι υπάλληλοι έγιναν "ήρωες", ενώ στην συνέχεια έτρωγαν και ξύλο από τα ΜΑΤ) αλλά από αμόρφωτους και ανειδίκευτους που "μοχθούν", στον "τομέα που επιθυμεί ο καθένας" και "με βάση την εργατικότητα". Ισως και άστεγους μετανάστες στοιβαγμένους σε τσαντίρια όπως τότε στην Μανωλάδα ή νεο-άστεγους που θα τους έχει υφαρπάξει την πρώτη κατοικία το τραπεζικό σύστημα, στο οποίο έχτισε την καριέρα του και από το οποίο προέρχεται ο κος Πατέλης.
Αλλωστε ένας μορφωμένος νέος με διδακτορικό θα ήταν τρελός να καθόταν να χαράμιζε την ζωή του στην Ελλάδα σήμερα. Και να έκανε το λάθος και να καθόταν, ποιος εργοδότης θα έδινε τα λεφτά που χρειάζονται για να τον προσλάβει όταν η "Ελλάδα 2.0" προτιμά εργαζομένους "που δεν είχαν ευκαιρίες" (να μορφωθούν εννοεί) και ενίοτε κάνουν σειρά για μία θέση εργασίας 300 ευρώ, σε πολλές περιπτώσεις με "ελαστικά" ωράρια, συνθήκες εργασίες και ένσημα;
Μην κατηγορείτε λοιπόν τον κο Πατέλη. Εξέφρασε πολύ επαρκώς αυτό που ευαγγελίζεται η "Ελλάδα 2.0" για το εργασιακό αύριο σε αυτή την χώρα - αποικία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.