Σάββατο 1 Μαΐου 2021

"Καμικάζι αγάπη μου" σε πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο της Κομοτηνής

 


Σταματώ κάπου στο κέντρο να πάρω μία εφημερίδα από το περίπτερο. Τώρα την "Αυγή" ήθελα, το "Μακελειό", δεν θυμάμαι ακριβώς. Εκεί βρίσκεται και ο ποδηλατόδρομος - πεζόδρομος.

Να μη τα πολυλογώ, μέχρι να πάρω τον "Παρατηρητή της Θράκης" ή τον "Χρόνο", δεν θυμάμαι ακριβώς, πάνω από τον ποδηλατόδρομο παύλα πεζόδρομο πέρασαν μηχανάκια ντελιβεράδων 7 συνολικά φορές. Ναι, τις μέτρησα.

Στις 5 περιπτώσεις ήταν μηχανάκια από παρακείμενο κατάστημα αλυσίδας φαγητού και στις 2 περιπτώσεις ήταν μηχανάκι με το λογότυπο γνωστής ιστοσελίδας παραγγελιών. Βεβαίως να μην παραλείψω να αναφέρω πως λίγο παρακάτω, το κατάστημα της γνωστής αλυσίδας φαγητού, έχει μετατρέψει μέρος του πεζόδρομου σε ιδιωτικό χώρο για τα μηχανάκια που διαθέτει.

Στις 6 περιπτώσεις οι χειριστές των δικύκλων οδηγούσαν πάνω στον πεζόδρομο παύλα ποδηλατόδρομο λες και νόμιζαν πως πιλοτάριζαν Φόρμουλα 1 σε φάση πιτ στοπ: τρελές ταχύτητες, απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις, απότομη αλλαγή πορείας και άλλα τρελά, λες και συμμετείχαν σε αγώνες.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι χειριστές των δικύκλων συμπεριφερόταν λες και έκαναν κάτι το απολύτως φυσιολογικό, λες και ήταν νόμιμο δικαίωμά τους να οδηγούν επάνω σε ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ο ένας μάλιστα μπήκε και μέσα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, μάλλον για να κόψει δρόμο.

Σε μία εκ των περιπτώσεων που το ένα δίκυκλο έτυχε να συναντηθεί με πεζό, το δίκυκλο σταμάτησε για να περάσει ο πεζός, αλλά τελικά ο πεζός του έδωσε προτεραιότητα, ώστε αυτό να περάσει ...από την διάβαση πεζών στην απέναντι πλευρά. Ο νόμος του ισχυρού προφανώς.

Ολα αυτά συνέβησαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Φαντάζεται κανείς τι πραγματικά συμβαίνει σε ένα "φυσιολογικό" 24ωρο στο κέντρο της πόλης.

Αξίζει να αναφέρω πως και στις 7 περιπτώσεις οι δικυκλιστές φορούσαν κράνος. Το κράνος και στις 7 περιπτώσεις είχε ίδιο χρώμα με τα λογότυπα των εταιρειών που εκπροσωπούσαν. Με τον χειρότερο τρόπο, παραβιάζοντας τον μισό ΚΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά.

Καλή όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.