Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Επική (προεκλογική) γκάφα του Χριστόδουλου Τοψίδη σε ερώτηση - παγίδα δημοσιογράφου



Πολυτάλαντος και δραστήριος επιχειρηματίας είναι, γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία της Θράκης επίσης, cool τύπος που πρωταγωνιστεί σε κάθε παρέα και έχει φίλους που τον υποστηρίζουν θερμά είναι αλλά έχει και ένα χούι που δεν λέει να το κόψει:

ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ!

Και μάλιστα μιλάει στους λάθος ανθρώπους την λάθος στιγμή. Και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα στερείται την πολιτική καριέρα που ονειρευόταν και παραμένει στον φυσικό του χώρο, αυτό της επιχειρηματικότητας.

Ο λόγος για τον Χριστόδουλο Τοψίδη ο οποίος και πάλι πρωταγωνιστεί σε δημοσίευμα τύπου "κοιτάξτε τι γκάφα έκανε" στην γνωστή εβρίτικη ανεξάρτητη ιστοσελίδα Evros-News με την οποία μάλιστα έχει και δικαστικές διαφορές.

Με τίτλο "Πέτυχε… διάνα στις προβλέψεις για τις εθνικές εκλογές" το γνωστό και κορυφαίας αναγνωσιμότητας web site της Αλεξανδρούπολης αναφέρεται σε προεκλογικές δηλώσεις του Χριστόδουλου σε συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης όπου ο ίδιος ...δεν κολάκευε και ιδιαίτερα το κόμμα του την Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Πιστεύω ότι θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση για το κυβερνών κόμμα τουλάχιστον που τα τελευταία χρόνια έχει τα ηνία στα χέρια, καθ’ ότι και στα υπόλοιπα κόμματα όμως δεν βλέπω που παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις κόσμος γυρίζει την πλάτη στα μεγάλα κόμματα και πάει στα μικρά κόμματα όπως βγάζουν οι δημοσκοπήσεις."

Φυσικά ήρθε το αποτέλεσμα της κάλπης και τον διέψευσε παταγωδώς και τον ίδιο αλλά και κάθε μικρή και μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία στην Ελλάδα δίνοντας στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προβάδισμα 20 μονάδων από το Σύριζα! Μάλιστα η εβρίτικη ιστοσελίδα έχει και βίντεο με την προεκλογική εκτίμηση του Χριστόδουλου Τοψίδη κάνοντάς το, όπως είναι αναμενόμενο, πρώτο θέμα συζήτησης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο, καθώς το σάιτ βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με κεντρικούς παράγοντες της ΝΔ:

https://www.evros-news.gr/2023/05/24/τοψίδης-πέτυχε-διάνα-στις-προβλέψεις/

Για έναν άνθρωπο που υποτίθεται πως διεκδικεί την θέση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου αλλά και την εύνοια και την εμπιστοσύνη της κεντρικής διοίκησης (λέγε με "Μαξίμου") ο οποίος μάλιστα λέγεται πως διαθέτει και δικό του "επικοινωνιακό επιτελείο" είναι ανήκουστο εδώ και χρόνια να καταφεύγει σε τέτοια παιδαριώδη σφάλματα επιπέδου συνοικιακής χασαποταβέρνας.

Ο ίδιος έχει κάθε λόγο να συνεχίσει να είναι ο super cool τύπος που είναι και να μιλά ακομπλεξάριστα και ελεύθερα σαν να απευθύνεται σε κάποια παρέα του. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έχει τόση δημοφιλία. Οι υποτιθέμενοι συνεργάτες και σύμβουλοι του όμως τι κάνουν πέρα από το να του λένε αυτό που ο ίδιος θέλει να ακούσει, ακόμη κι αν αυτό επικοινωνιακά είναι 1000% λάθος και πολιτικά επιζήμιο; Με την απορία θα μείνουμε...

Με άλλες 2 - 3 τέτοιες απαντήσεις σε ερωτήσεις - παγίδες και τον βλέπουμε τον συμπαθέστατο και φίλτατο Χριστόδουλο από υποψήφιο περιφερειάρχη να δυσκολεύεται να κατέβει καν για υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης!

Και να δούμε μετά τι θα κάνει ο άλλος φίλτατος και συμπαθέστατος παράγων της Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Πέτροβιτς!


Υ.Γ.: ο δημοσιογράφος πολύ καλά έκανε και του έθεσε ότι ερώτηση ήθελε και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση μεμπτό. Θα μπορούσε μάλιστα να τον ρωτήσει και αν πιστεύει στους ιπτάμενους δίσκους. Το ζήτημα είναι πως ο ίδιος θα πρέπει να εκπαιδευτεί για να μπορεί να ξεχωρίζει σε ποια ερώτηση απαντά και ποια ερώτηση αποφεύγει διπλωματικά και ανώδυνα, όπως κάθε πολιτικό πρόσωπο πρώτης γραμμής. Κάτι που δυστυχώς ο Χριστόδουλος Τοψίδης "δεν το έχει" καθώς μιλά στα ΜΜΕ σαν να απευθύνεται σε φίλους που εμπιστεύεται. Και αυτό δεν του βγαίνει συνήθως σε καλό.

Υ.Γ.2: ακόμη και δίκιο να είχε στις προβλέψεις του, ο τρόπος διατύπωσης της σκέψης του τον αφήνει έκθετο για άλλη μία φορά. Π.χ. αναφέρεται στο "κυβερνών κόμμα" και όχι στην Νέα Δημοκρατία με το όνομά της, που είναι και το κόμμα του, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι σχέσεις του με τον κομματικό μηχανισμό βρίσκονται σε ψυχρό επίπεδο. Λέει πως "έχει τα ηνία στα χέρια" και όχι πως κυβερνά, καθώς εκλέχτηκε γι αυτό το σκοπό. Παρακάτω αναφέρει πως "ο κόσμος πάει στα μικρά κόμματα όπως βγάζουν οι δημοσκοπήσεις" ενώ αυτό δεν προκύπτει από καμία έγκυρη γνωστή προεκλογική δημοσκόπηση, το σύνολο των οποίων έδειχναν επικράτηση του δικομματισμού ΝΔ - Σύριζα! Αρα ακόμη και για τις δημοσκοπήσεις κάποιοι δεν τον ενημέρωσαν σωστά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.