Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Οι "εκπτώσεις" των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο


Θυμάστε που πριν τις εκλογές του 2009 ο ΓΑΠ ήταν για κάποιους ένας "χαζός"; Το ίδιο ακριβώς συνέβη και πριν τις εκλογές του 2015 όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και το 2019 σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελικά μας κυβέρνησαν κάποιοι "χαζοί";

Για μένα όχι. Ολοι οι παραπάνω τα πήγαν καλά, τουλάχιστον στα πολύ βασικά ζητήματα διατήρησης αυτής της ελλαδικής κρατικής οντότητας, τουλάχιστον για κάποια χρόνια ακόμη. Για τα άλλα τα περισσότερο περίπλοκα ζητήματα, το συζητάμε.

Για να καταφέρει να εκλεγεί το κάθε κόμμα και ο κάθε ηγέτης στην εξουσία, χρειάζεται πολλές φορές να κάνει εκπτώσεις στα κριτήρια επιλογής του. Αυτό συνέβη στον υπερθετικό βαθμό στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα και νομίζω πως το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος δημοσίως, κάνοντας αναφορά σε προσωπικά του "λάθη".

Δεν θέλω να ονοματίσω συγκεκριμένα πρόσωπα όμως όλοι θυμόμαστε πρόσωπα της πρώτης και της δεύτερης διακυβέρνησης Τσίπρα που μετά εξαφανίστηκαν είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την πολιτική γενικώς. Και λίγο - πολύ αυτό συμβαίνει σε κάθε κόμμα που επιθυμεί ψήφους, δηλαδή μάλλον σε όλα.

Δεν υπονοώ κάτι για τον ηθοποιό Πάντζα, απλά έτυχε να βρω τυχαία στο διαδίκτυο μία προεκλογική του αφίσα και θυμήθηκα εκείνο το προεκλογικό κλίμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.