Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Εβρος: Ο "παρα-τρίχα" Περιφερειάρχης ΑΜΘ (ανθ-υπ)εργολάβος στα χημικά απόβλητα των Αμερικανών;


Το ότι ο Εβρίτης πολυπράγμων επιχειρηματίας και επενδυτής Χριστόδουλος Τοψίδης λίγο έλειψε να μας "καθίσει" ως περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης το γνωρίζουμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε, τουλάχιστον μέχρι σήμερα που αποκαλύφθηκε από συγκεκριμένα ΜΜΕ, είναι πως μέσα στις ίσως δεκάδες επιχειρήσεις που ο ίδιος κατέχει ή διαχειρίζεται, υπάρχει και μία η οποία έχει συνάψει συμβόλαιο ώστε να "διαχειρίζεται" χημικά απόβλητα από τον πολεμικό εξοπλισμό των Αμερικανών που βρίσκεται στον Εβρο!

Τίποτε δεν θα γινόταν γνωστό αν το Evros-news.gr δεν αποκάλυπτε πως έπειτα από επέμβαση της Αστυνομίας εντοπίστηκαν κάποιοι αλλοδαποί εργαζόμενοι οι οποίοι αντί να μεταφέρουν αυτά τα απόβλητα προς επεξεργασία με νόμιμη και οικολογική μέθοδο, άδειαζαν τα αμερικανικά χημικά απόβλητα σε ρέμα της Αλεξανδρούπολης! Βεβαίως το αντι-τοψιδικό αλλά ταυτόχρονα και φιλο-αμερικανικό σάιτ έσπευσε να "ξεπλύνει" την ευθύνη από τους Αμερικανούς και να την αποδώσει αποκλειστικά στους αλλοδαπούς εργαζόμενους των εταιρειών εργολαβίας και υπ-εργολαβίας, μία εκ των οποίων ανήκει και στον Τοψίδη. Δεν παρουσίασε όμως κανένα γραπτό ντοκουμέντο για όλα αυτά, δηλαδή τι είδους συμφωνία είχαν οι Αμερικανοί με τις αλλοδαπές και εγχώριες εταιρείες για τα χημικά απόβλητά τους και ως εκ τούτου, τα περί "εξοργισμένου" Πάιατ και άλλα χολυγουντιανά, παραμένουν απλές φιλοσοφίες. Εκτός κι αν την επόμενη φορά που ο ιδιοκτήτης του θα πίνει το απεριτίφ του στον κήπο της αμερικανικής πρεσβείας, ζητήσει τα σχετικά έγγραφα από τον Πάιατ αυτοπροσώπως.

Αυτό που έμεινε από την όλη υπόθεση είναι πως έπειτα από "καρφωτή", πιάστηκαν οι αλλοδαποί που άδειαζαν τα αμερικανικά χημικά απόβλητα σε δημόσιο χώρο και ταυτόχρονα κλήθηκε, όπως αναφέρει το Evros-news.gr στην Αστυνομία ο ίδιος ο (επόμενος και άριστος;) περιφερειάρχης ΑΜΘ Τοψίδης για εξηγήσεις, καθώς ο ίδιος εμπλέκεται σε αυτές τις εργασίες.

Τα δημοσιεύματα που ακολουθούν και διαβάστηκαν σε όλη την Ελλάδα, είναι πλήρως κατατοπιστικά:

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις επ’ αυτοφώρω για άδειασμα αποβλήτων στο ρέμα Μαίστρου – Γιατί βρέθηκε στην Αστυνομία ο Τοψίδης;

Αλεξανδρούπολη: Τους έδιωξαν όλους οι Αμερικανοί, μετά τις συλλήψεις για απόβλητα στο ρέμα Μαίστρου – Ο ρόλος Τοψίδη

Αλεξανδρούπολη: Εντοπίστηκαν εργαζόμενοι ξένης εταιρείας να πετούν απόβλητα των ΗΠΑ στο ρέμα Μαίστρου



Αυτά που εγώ σημειώνω είναι το εξής:

α) Και ο σημερινός Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος ελεύθερος επαγγελματίας και επιστήμονας είναι, αλλά μέχρι σήμερα δεν τον έχουμε δει να καθαρίζει χημικά απόβλητα ή και ...τουαλέτες των αμερικανικών στρατευμάτων.

β) Εκείνος ο λαλίστατος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, που ποζάριζε στις δεξιώσεις του Πάιατ στην Αθήνα στο πλάι του ιδιοκτήτη του Evros-news.gr και στην περιοχή του οποίου συνέβη το περιστατικό, έχει τοποθετηθεί δημοσίως στο ζήτημα;

γ) Το να θες να γίνεις ο κυβερνήτης της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και, μεταξύ άλλων, να ασχολείσαι με τα χημικά απόβλητα των Αμερικανών, δεν είναι λιγάκι "κάπως" ρε Χριστόδουλε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.