Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες ευχές του Εμπορικού Συλλόγου ΚομοτηνήςΤα γνωστά life style συνθήματα του τύπου "αγοράζω από τον τόπο μου" ή "στηρίζω τις επιχειρήσεις της πόλης μου" κάθε τρεις και λίγο γεμίζουν το διαδίκτυο και τα τοπικά ΜΜΕ. Εμπνευστές τέτοιων μηνυμάτων είναι συνήθως οι ενώσεις επαγγελματιών, οι επαγγελματικές ομοσπονδίες και τα επιμελητήρια, οι διοικήσεις των οποίων έχουν άποψη για του που θα πρέπει να δίνει ο ελεύθερος καταναλωτής τα χρήματά του! Λες και ο καταναλωτής είναι άβουλος, αστοιχείωτος ή κάτοικος Βορείου Κορέας και χρειάζεται καθοδήγηση για το πως θα διαχειριστεί την δική του περιουσία!

Σε ένα μόνο όμως ποτέ δεν απαντάνε όλοι αυτοί οι ικανοί επιχειρηματίες και συνδικαλιστές του τόπου μας: Αυτοί οι ίδιοι ως καταναλωτές αλλά και οι επαγγελματικές ενώσεις και τα επιμελητήρια που διοικούν αφήνουν όντως τα λεφτά τους στην πόλη τους ή όταν πρόκειται να αγοράσουν κάτι, είτε για τους ίδιους, είτε για τις ενώσεις που εκπροσωπούν, απευθύνονται στις αγορές Θεσσαλονίκης και Αθήνας;Οι επαγγελματικές ενώσεις και τα επιμελητήρια στηρίζουν τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του τόπου τους (αυτές δηλαδή που είναι μέλη τους και συντηρούν αυτές τις δομές με τις συνδρομές τους) ή ψωνίζουν από αλλού;

Με αφορμή την παρακάτω χριστουγεννιάτικη ανάρτηση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής που με έβαλε σε προβληματισμό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.