Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Οι αλλαγές στην ΕΥΠ ανησυχούν το "πατριωτικό ΣΥΡΙΖΑ" σε Αθήνα και ...Κομοτηνή



Με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία έχουν συμβεί κοσμογονικές αλλαγές. Για άλλους θετικές, για άλλους αρνητικές, για άλλους αδιάφορες. Τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ δεν σταματούν κάθε μέρα να βλέπουν το κάθε τι με αρνητικό τρόπο, τα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση κάνουν ακριβώς το αντίθετο και ο κάθε αναγνώστης πιστεύει αυτό που θέλει, βάσει των πολιτικών του προτιμήσεων.

Ενα θέμα που φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον ορισμένων αριστεροπατριωτικών ΜΜΕ είναι οι φημολογούμενες αλλαγές που θα κάνει η κυβέρνηση στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ετσι από το καλοκαίρι η ΕΥΠ πρωταγωνιστεί σε πολλά δημοσιεύματα...

...του αντιπολιτευόμενου τύπου! Τι ενδιαφέρει τους δημοσιογράφους μία μυστική υπηρεσία; Εχουν δημοσιογραφικό ή προσωπικό ενδιαφέρον; Και γιατί όλα τα ΜΜΕ που βλέπουμε να ανησυχούν προέρχονται από τον "πατριωτικό" τομέα που υποστηρίζει (και υποστηρίζεται από το) ΣΥΡΙΖΑ;

Την αρχή έκανε το καλοκαίρι το tvxs όταν ανέβασε δημοσίευμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

"Τη δημιουργία μιας νέας υποδιεύθυνσης στην ΕΥΠ, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, η οποία θα στελεχωθεί με "ανεπιθύμητα" στελέχη και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε άλλο Υπουργείο,  με σκοπό την εκκαθάρισή τους, καταγγέλλεται ότι ξεκινά η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί πρόσφατα. Σε δηλώσεις του στις 23 Ιουνίου ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, είχε αναφέρει σχετικά: ............... Και ως συνέχεια, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε αιφνιδιαστικά στην ΕΥΠ μια νέα Υποδιεύθυνση στην οποία προΐσταται αξιωματικός της ΕΛΑΣ και θα έχει ως αντικείμενο το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών καθώς και τη μετανάστευση."

Οπως φαίνεται το ζήτημα ξεκίνησε με την αναφορά του ζητήματος στην Βουλή από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αρα μπορούμε να υποψιαστούμε πως οι "αποκλειστικές πληροφορίες" τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα (που ανήκει σε πολιτικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ) προέρχονται ή από το ίδιο το κόμμα, ή από στελέχη της ΕΥΠ.

Συνεχίζοντας και για όλο το ενδιάμεσο διάστημα σχεδόν τα περισσότερα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δημοσιεύματα σχετικά με την μυστική αυτή υπηρεσία. Για παράδειγμα η "Εφημερίδα των Συντακτών":


Και φτάνουμε στον Δεκέμβριο όπου τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ με ομοβροντία δημοσιευμάτων επικεντρώνουν τα φώτα τους πάλι στην ΕΥΠ:


Το τι αναφέρουν αυτά τα δημοσιεύματα αλλά και το γιατί το αναφέρουν, είναι ζήτημα του κάθε αναγνώστη να το κρίνουν. Ομως τα όσα συμβαίνουν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν τραβούν το ενδιαφέρον μόνο των ΜΜΕ της Αθήνας αλλά και κάποιων άλλων, όπως εδώ στην Κομοτηνή.

Ετσι η γνωστή ιστοσελίδα του "πατριωτικού" χώρου fonirodopis από τις πρώτες ημέρες που βγήκε στην δημοσιότητα το αρχικό δημοσίευμα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναδημοσιεύοντας το ρεπορτάζ του tvsx. (βλ. εδώ) Μάλιστα η ίδια η ιστοσελίδα της Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια φαίνεται να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την μυστική αυτή υπηρεσία καθώς πολλά δημοσιεύματά της αναφέρονται σε αυτήν (βλ. εδώ) άλλες φορές κάνοντας αρνητική κι άλλες φορές θετική κριτική. Οσον αφορά όμως για το "κλιμάκιο" της ΕΥΠ στην Κομοτηνή, η ιστοσελίδα έχει να πει μόνο καλά λόγια καθώς το θεωρεί ως "την πιο δραστήρια Μονάδα της ΕΥΠ" ενώ παράλληλα φαίνεται να είναι το ΜΜΕ που προτιμούν οι αστυνομικοί της ΕΥΠ σε Ξάνθη και Κομοτηνή για να δημοσιεύουν τα παράπονά τους.

Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές που φαίνεται να δρομολογεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μάλλον ενοχλούν την "πατριωτική" πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε κεντρικό επίπεδο στην Αθήνα, όσο και στην "εθνικά ευαίσθητη" (και με "εθνικά ευαίσθητους" πολίτες) περιοχή της Θράκης. Σε κάποιες περιπτώσεις, πολύ περισσότερο ακόμη κι από τα Rafale ή τα F-35!

Σχετικό με όλα αυτά είναι και το παρακάτω βίντεο με την συνέντευξη του βουλευτή Κλέοντα Γρηγοριάδη (Μέρα25) στον Πάρι Καρβουνόπουλο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.