Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Τηλε-πατριώτες: Χίος - Κασιδιάρης και Βραζιλιάνος ναζί


Τα ...κόμματα της οθόνης (τηλεόρασης, υπολογιστή κλπ) τα γνωρίζουμε πολύ καλά στην Ελλάδα καθώς τα τελευταία χρόνια όχι μόνο γέμισε ο τόπος από αυτά αλλά ορισμένα συμμετείχαν και σε κυβερνήσεις.

Το Λάος του Καρατζαφέρη και το Ανέλ του Καμμένου είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Σήμερα βέβαια η ιστορία έχει κρίνει και τους δύο καθώς ο πρώτος βρέθηκε με "οφ σορ" εταιρείες σε εξωτικά νησιά και ο δεύτερος, ζάμπλουτος επίσης σαν τον πρώτο, έχει ήδη καταδικαστεί για όσα ανέφερε σε διάφορα "βάιραλ" βίντεο της εποχής για τα μνημόνια και την οικογένεια Παπανδρέου.

Αυτή η μεγάλη επιρροή της εικονικής πραγματικότητας της οθόνης όπως είναι φυσικό βοηθά τα μυαλά ορισμένων να αερίζονται καλύτερα και έτσι οι φιλοδοξίες τους να ανακοινώνονται από καιρό σε καιρό, αναλόγως βέβαια και με την επικαιρότητα. Γνωστοί "κομματάρχες" της εικονικής πραγματικότητας σήμερα είναι ο καταδικασμένος ναζί Κασιδιάρης που ανεβάζει περιεχόμενο στο διαδίκτυο ...από το κελί του (!) ενώ ένας άλλος πολιτικός συνοδοιπόρος του δεν είναι άλλος από τον υβριστή και χυδαιολόγο "ινφλουένσερ" Στέφανο Χίο ο οποίος τα τελευταία χρόνια δεν έχει σταματήσει να ανακοινώνει κάθε τρεις και λίγο την ίδρυση κάποιου νέου ακροδεξιού κόμματος, στο οποίο φυσικά ηγείται ο ίδιος, ο οποίος φιλοδοξεί να ηγηθεί του "ευρύτερου πατριωτικού χώρου".

"Στον “αέρα” η μεγάλη “Πατριωτική Κίνηση Ελλήνων Πολιτών”, συμπληρώστε ΕΔΩ τη φόρμα και γίνετε μέλη" αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας του Χίου με ημερομηνία από το μακρινό 2016. Μάλιστα η φόρμα εγγραφής μελών βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία: https://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/στον-αέρα-η-μεγάλη-πατριωτική-κίνηση

Αυτά φαίνεται να έλαβε υπόψη και γνωστός Βραζιλιάνος διαδικτυακός σταρ ο οποίος, σύμφωνα με τις ειδήσεις, πρότεινε να δημιουργηθεί ένα βραζιλιάνικο ναζιστικό κόμμα!

«Νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρχει ένα ναζιστικό κόμμα αναγνωρισμένο από τον νόμο», είπε ο Μπρούνου Αγιούμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με βουλευτές για την εκπομπή του Flow Podcast, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς στη Βραζιλία: https://www.ethnos.gr/World/article/194862/braziliadhmofilhsyoutuberzhteidhmioyrgianazistikoykommatoskaiprokaleisalo

Γραφικότητες - ξεγραφικότητες η ιστορία αποδεικνύει πως οι διάφορες ακρότητες πολλές φορές είναι σε θέση να επηρεάσουν ένα μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης και γιατί όχι, να καταλάβουν και βουλευτικά έδρανα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.