Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΚΙΝΑΛ εναντίον "Μεγάλης Αλβανίας": Ο Νίκος Ανδρουλάκης ...των 2 ηπείρων και 5 θαλασσών


 "Ετοιμος να κυβερνήσει" και ο πατριωταράς νέος πρόεδρος του ...Κινήματος Αλλαγής ΑΦΜ!

Αντιγράφω από την εφημερίδα "Τα Νέα":

Ερώτηση Ανδρουλάκη για την έρευνα της δολοφονίας Κατσίφα

Ερώτηση του ευρωβουλευτή. Υπενθυμίζει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας με διπλή ιθαγένεια (αλβανική και ελληνική), έπεσε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας

2 Απριλίου 2019 | 17:17

Την πλήρη εφαρμογή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 29ης Νοεμβρίου 2018 για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με γραπτή του ερώτηση, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Στο συγκεκριμένο ψήφισμα η Σοσιαλιστική Ομάδα με την υπογραφή και του ίδιου είχε καταθέσει τροπολογία, η οποία και υπερψηφίστηκε, για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο κ. Ανδρουλάκης, στην ερώτησή του υπενθυμίζει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας με διπλή ιθαγένεια (αλβανική και ελληνική), έπεσε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο χωριό Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Στις 28 Οκτωβρίου 2018, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας με διπλή ιθαγένεια (αλβανική και ελληνική), έπεσε νεκρός από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας (RENEA), κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στο χωριό Βουλιαράτες, στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία.

Η Αλβανική Αστυνομία αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Επιπλέον, αρνήθηκε για πολλές ημέρες να παραδώσει τη σωρό του στην οικογένειά του. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο ψήφισμά του σχετικά με την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2018 για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, είχε ζητήσει από τις Αλβανικές Αρχές να διερευνήσουν και να διαλευκάνουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Έχοντας υπόψη πως η Αλβανία είναι υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα και ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα συμπεράσματα αυτών των ερευνών, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– Έχει κάποια ενημέρωση μέσω της αντιπροσωπείας της στα Τίρανα σχετικά με τις έρευνες των Αλβανικών Αρχών;

– Πώς προτίθεται να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 29ης Νοεμβρίου 2018;

Το δημοσίευμα εδώ:

https://www.tanea.gr/2019/04/02/politics/erotisi-androulaki-gia-tin-ereyna-tis-dolofonias-katsifa/

"Μεγάλη Αλβανία" εσείς; Πρόεδρο Ανδρουλάκη εμείς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.