Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Χαρίτου - Φερχάτ σημειώσατε Χ: η ρεβάνς



Τι συνέβη με το ζήτημα Χαρίτου - Φερχάτ; Ας δούμε τα γεγονότα με μία ψύχραιμη ματιά.





Η Ελένη Λαφτσή είναι δικηγόρος Κομοτηνής, ιστορικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγός δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής και σύζυγος του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημητρίου Χαρίτου. Αρα ο λόγος της και μάλιστα δημόσιος και γραπτός μόνο τυχαίος δεν μπορεί να είναι.

Η Ελένη Λαφτσή λοιπόν καταγγέλλει ότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν αντιδημοκρατικές διαδικασίες, αλλαγή του αποτελέσματος στην κάλπη και πως κάποιοι θέλουν να κάνουν το κόμμα ...σαν τα μούτρα τους!

Το ζήτημα ξεκίνησε από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σύμφωνα με τα οποία εκλέχτηκε στην Κ.Ε. του κόμματος το μέλος από τον Ιασμο Οζγκούρ Φερχάτ. Τι εστί όμως Φερχάτ; Πρόκειται για τον υποψήφιο βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές ο οποίος προηγούνταν στους ψήφους του νυν βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημητρίου Χαρίτου μέχρι το βράδυ ενώ τελικά τα ξημερώματα, μετά από ένα θρίλερ με την καταμέτρηση των τελευταίων εκλογικών κέντρων, εκλέχτηκε ο Χαρίτου ο οποίος είναι σύζυγος της Ελένης Λαφτσή. Δηλαδή πρόκειται για έναν παρά τρίχα βουλευτή Ροδόπης. Μάλιστα αν τελικά είχε εκλεγεί ο Φερχάτ θα ήταν ο δεύτερος εκλεγμένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης που προέρχεται εκτός Κομοτηνής, καθώς ο προηγούμενος ήταν ο Αιχάν Καραγιουσούφ από τις Σάπες, επίσης οδοντίατρος στο επάγγελμα.

Γενικώς ο Χαρίτου θα πρέπει να τους προσέχει αυτούς τους οδοντίατρους...

Δεν ήταν όμως μόνο η Λαφτσή που προκάλεσε αίσθηση με τα λεγόμενά της. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την όπως καταγγέλλεται "αλά καρτ" εφαρμογή της ποσόστωσης 80-20 (80% μέλη από ΣΥΡΙΖΑ και 20% μέλη από ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) η ιστοσελίδα Komotini Online που προβάλει την πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή Χαρίτου πολύ τακτικά, δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο, το οποίο όπως αναφέρει και ο τίτλος στρέφεται εναντίον του Αλέξη Τσίπρα:

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜ-Θ: Τερτίπια που εκθέτουν την ηγεσία

Ταυτόχρονα στον ίδιο ιστότοπο εμφανίστηκε κείμενο το οποίο υπογράφει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και ιδιοκτήτρια μπλογκ το οποίο αναφέρει τα παρακάτω:

Στ. Μάρκου για εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη: “Ποιοι “σπέρνουν ανέμους” στον βωμό της προσωπικής τους φιλοδοξίας;”

Φυσικά όλα αυτά δεν έμειναν αναπάντητα καθώς τόσο η συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αγγέλα Κουγιουμτζόγλου όσο και ο πρώην συντονιστής Σταμάτης Σακελίων έλαβαν δημόσια θέση:

Αγγ. Κουγιουμτζόγλου για καταγγελίες συντρόφων της: «Ανοησίες μέχρι χυδαιότητες»


Φαίνεται ξεκάθαρα ότι στο ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης εδώ και χρόνια υπάρχουν δύο μεγάλες τάσεις οι οποίες κονταροχτυπιούνται: από την μία οι άνθρωποι του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και από την άλλη τα μέλη που από πολλά ΜΜΕ περιγράφονται ως "του Τσακαλώτου" ή σε άλλες περιπτώσεις, κυρίως λόγω των απόψεών τους στα οικονομικά ζητήματα ως "καραμανλικοί".

Η δεύτερη ομάδα φαίνεται πως τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά τις προηγούμενες εκλογές κέρδισαν την βουλευτική έδρα της Ροδόπης, οι "Τσιπρικοί" όμως δεν το έβαλαν κάτω και φαίνεται πως στις εσωκομματικές εκλογές πήραν την "ρεβάνς". Τι λοιπόν θα επακολουθήσει στην συνέχεια; Θα συνεχίσει ο βουλευτής Ροδόπης ΧΥΡΙΖΑ να πιέζει με δημοσιεύματα την ηγεσία του κόμματος ή θα επέλθει η Ειρήνη και θα δώσει κλάδο ελαίας στον Φερχάτ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.