Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμαρχος Ιάσμου Ονδέρ Μουμίν: Ο Ιλχάν Αχμέτ είναι ο μοναδικός βουλευτής της Μουσουλμανικής Μειονότητας


Οπως ο δήμαρχος Ιάσμου νομού Ροδόπης ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωση (με αφορμή το φεστιβάλ Δημοκρατίας που διοργάνωσε) σύμφωνα με τον ίδιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ είναι ο μοναδικός βουλευτής της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Ετσι "έσβησε" από τον χάρτη της Βουλής τους δύο επίσης προερχόμενους από την μειονότητα βουλευτές, Μπουρχάν Μπαράν (ΚΙΝΑΛ) και Χουσείν Ζειμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ).

Γιατί το έκανε αυτό;

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ιάσμου στο facebook:

https://tinyurl.com/2p9zcabx


Ο βουλευτής της Ροδόπης μεταξύ άλλων ήταν τιμώμενο πρόσωπο στο φεστιβάλ του δημάρχου Ιάσμου, όπως δείχνουν και οι επίσημες φωτογραφίες:




Πριν από λίγο καιρό τόσο ο δήμαρχος Ιάσμου, όσο και ο βουλευτής της Ροδόπης δέχτηκαν την επίθεση των εντεταλμένων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο λόγος ήταν προφανής: η απόφαση των δύο πολιτικών να ξεκόψουν οριστικά από τους παρασκηνιακούς μηχανισμούς ελέγχου της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και να επιτελέσουν τον ρόλο τους ως όφειλαν. Ο ένας ως δήμαρχος δήμου της Ελλάδας και ο άλλος ως βουλευτής νομού της Ελλάδας, ως δύο εκλεγμένοι αιρετοί Ελληνες πολίτες. Φυσικά το γενικότερο πολιτικό σκηνικό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το τελευταίο διάστημα έπαιξε τον ρόλο του. Ετσι η εξωτερική πολιτική της Αγκυρας έχασε δύο πολύτιμα "πιόνια" στο πολιτικό σκηνικό της Θράκης.

(Σημαντικό σημάδι προς την αλλαγή πολιτικής του δημάρχου Ιάσμου ήταν η συμφιλίωση με τον "προαιώνιο εχθρό" του Κυριάκο Αμούτζα με τον οποίο πριν λίγο καιρό αντάλλαξαν δημοσίως ανακοινώσεις αβροφροσύνης αλλά μέχρι και ...συνεργασίας μεταξύ τους. Βεβαίως ο Αμούτζας είναι πλέον πολιτικά ανενεργός, κανείς δεν γνωρίζει αν έχει τον έλεγχο της παράταξης του στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου και με τον Ονδέρ πλέον να κουνά "λευκή σημαία" δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.)

Οι υπόλοιποι δύο προερχόμενοι από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης βουλευτές, επέλεξαν είτε την σιωπηρή ουδετερότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (Μπουρχάν Μπαράν - ο οποίος και υποχρεώθηκε σε μία ταπεινωτική ανακοίνωση προς το συμφέρον της Ελλάδας στα κοινωνικά δίκτυα, υπογράφοντας έτσι το πολιτικό του τέλος), είτε την συνέχιση του γνωστού ρόλου του ακόλουθου του Τούρκου πρόξενου και πιστού στις πολιτικές της Αγκυρας (Χουσείν Ζειμπέκ - ο οποίος βεβαίως χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του "πουτινο-ερντογανικού" ΣΥΡΙΖΑ). Γι αυτό και ο δήμαρχος Ιάσμου πλέον δεν τους "αναγνωρίζει" ως βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας.

(Βεβαίως κανείς δεν γνωρίζει αν η μουσουλμανική μειονότητα στο σύνολό της αναγνωρίζει τον δήμαρχο Ονδέρ Μουμίν ως εκπρόσωπό της ή αν ο ίδιος ο δήμαρχος Ιάσμου αναγνωρίζει την μειονότητα ως "Μουσουλμανική" που είναι το νόμιμο ή ως "τουρκική", καθώς συνεχώς την αναφέρει ως "μειονότητα" - σκέτο.)

Βεβαίως και οι δύο, πλέον πιστοί στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και ευρισκόμενοι κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (άλλωστε προέρχονται από τον χώρο της παραδοσιακής Δεξιάς - ΝΔ και ΛΑΟΣ) έχουν "στο τσεπάκι" την επανεκλογή τους οπότε ζήτημα πολιτικό δεν θα αντιμετωπίσουν.

Ούτε βέβαια και ο Χουσείν Ζειμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς έχει εξασφαλισμένες τις ψήφους των τουρκόφρονων ψηφοφόρων του νομού Ξάνθης (ιδιαίτερα με τις επιλογές του κόμματός του και των συνεργαζόμενων με αυτό ΜΜΕ να στηρίξουν την πολιτική του Ερντογάν, βλ. μικρή Μαρία, ευθύνες της Ελλάδας για πνιγμένους μετανάστες στο Αιγαίο κλπ) αλλά και το ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη δεν "ιδρώνει" καθώς όπως ακούγεται έχει έτοιμο τον επόμενο επίδοξο μειονοτικό βουλευτή του στην Ξάνθη, δηλωμένο Τούρκο και προερχόμενο από το περιβάλλον του τουρκικού προξενείου.

Win - win κατάσταση δηλαδή. Καζάν - καζάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.