Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Δήμαρχος Ιάσμου Ροδόπης Ονδέρ Μουμίν: ο Παίχτης


Μέχρι να καταλάβουν όλοι τι παιχνίδι τους παίζει και να προσπαθήσουν να μάθουν να παίζουν σωστά και αυτοί, ο ίδιος έχει προχωρήσει στην επόμενη παρτίδα και αλλάζει το παιχνίδι εις βάρος τους...

Ο κος Μουμίν είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πολιτικό πρόσωπο. Ξεκίνησε από δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιάσμου, ανέβηκε επίπεδο όταν εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος του πολιτικού πατέρα του, αείμνηστου πρώην περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη και όλοι έλεγαν πως η επόμενή του κίνηση θα ήταν να βρεθεί στην Βουλή. Μετά τον αδόκητο χαμό του τελευταίου όμως, ξεκίνησε να κάνει διακοπές το κινητό τηλέφωνο και γρήγορα βρέθηκε εκτός παράταξης ως ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος ενώ οι φιλοδοξίες του για την Βουλή χάθηκαν στην πορεία όταν υψώθηκε μπροστά του το σινικό τείχος "Ευριπίδης Στυλιανίδης". Κάπου εκεί λοιπόν κατάλαβε πως "καλύτερα να είσαι πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη" και επέστρεψε στα παλιά του λημέρια, στο όμορφο χωριό του Ιάσμου.

Με το που επικράτησε των άλλων δύο αντιπάλων του σχετικά εύκολα, ξέσπασε αναταραχή εναντίον του καθώς στο όμορφο επαρχιακό χωριό όλοι είχαν μάθει να κάνουν την δουλειά τους και να μη μιλάνε. Οι αντίπαλοί του χρησιμοποίησαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο για να επιβάλουν την ακυβερνησία στην διοίκηση του Δήμου Ιάσμου αλλά και για να ταπεινώσουν και να συκοφαντήσουν τον νέο δήμαρχο που προφανώς ήταν εκτός της "παρέας". Για τον σκοπό αυτό επιστράτευσαν ακροδεξιές ιστοσελίδες από όλη την Ελλάδα που με χυδαία και ρατσιστικά δημοσιεύματα προσπαθούσαν να τον εκθέσουν πανελλαδικά ως "πράκτορα του προξενείου". Μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος είχε στείλει δημόσια ανακοίνωση πως κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε 4 άτομα διαχειριστές και συντάκτες ακροδεξιών ιστοσελίδων, 1 από Κομοτηνή, 2 από Ξάνθη και 1 από Αθήνα.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Σήμερα λοιπόν οι δύο αντίπαλες παρατάξεις βρίσκονται ημιδιαλυμένες σε σημείο που ο Ονδέρ Μουμίν μεταξύ σοβαρού και αστείου να τις καλεί να ενσωματωθούν στην δικιά του ενώ ο ίδιος έχει επικρατήσει στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας κάνοντας τον Δήμο Ιάσμου γνωστό παντού, αναγνωριζόμενος ακόμη κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξία του. Οσο για τις περίφημες ακραίες κόντρες του αυτά φαίνεται να τα αφήνει στην άκρη προς όφελος της μελλοντικής πολιτικής πορείας του καθώς κατάφερε να θέσει εκτός Αμούτζα και Καδή, οι οποίοι πλήρως ηττημένοι από τον νεότερο και ισχυρότερο αντίπαλό τους δήλωσαν υποταγή ενώ φέρεται να δήλωσε πως ανακαλεί και τις μηνύσεις και αγωγές που είχε υποβάλει κατά ακροδεξιών δημοσιογράφων και αντιπάλων δημοτικών συμβούλων και άλλων αιρετών του Δήμου, μη δίνοντας συνέχεια στις μικρές και ασήμαντες αυτές υποθέσεις, κοιτώντας το δάσος και όχι το δέντρο.

Βεβαίως όλα αυτά με ανταλλάγματα καθώς πλέον οι ελληνάρες ακροδεξιοί δημοσιογράφοι μετά την απόσυρση των μηνύσεων μπήκαν στο τσεπάκι (στην κωλότσεπη) του δημάρχου και πλέον τον λιβανίζουν μέρα - νύχτα ενώ και οι πολιτικοί του αντίπαλοι πλέον έχουν σιωπήσει και αποδεχτεί πως θα τον έχουν δήμαρχο για ακόμη μία θητεία. Τουλάχιστον.

Μετά ποιος ξέρει; Ισως τον δούμε και υπουργό εξωτερικών, απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας...

https://www.youtube.com/watch?v=31LPlFlBHZo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.