Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ανδρέας Κονάνος: ο "πρώην πάτερ" που στρέφει την προσοχή μας στην θετική πλευρά της ζωής


Οι περισσότεροι-ες τον γνωρίζουν ως "πάτερ Ανδρέα Κονάνο" καθώς για πολλά χρόνια, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ιερείς στο διαδίκτυο όπου με βίντεο και κείμενα διέδιδε την διδασκαλία της Εκκλησίας αλλά και διδάγματα για την ίδια την ζωή. Πριν λίγο καιρό με δική του πρωτοβουλία αποσχηματίστηκε και πλέον, ως πολίτης, ο Ανδρέας Κονάνος συνεχίζει να μεταδίδει τα δικά του μηνύματα, μέσα από το κανάλι του στο Youtube, το οποίο αγγίζει αυτή την στιγμή τους 90.000 χρήστες αλλά και μέσω της παρουσίας του στο Facebook, στο οποίο η ιστοσελίδα του αυτή την στιγμή ξεπερνά τους 250.000 ακολούθους.

Ομολογώ πως σαν "πάτερ Ανδρέα Κονάνο" δεν τον είχα παρακολουθήσει καθώς δεν παρακολουθώ θρησκευτικά κανάλια και ιστοσελίδες καμίας θρησκείας. Γνώριζα όμως από φίλους και συγγενείς που τον παρακολουθούσαν πως ήταν ένας διαδικτυακός ιερέας ξεχωριστός από τους άλλους και μάλλον αυτό τον ώθησε εκτός Εκκλησίας, καθώς ο δεσποτισμός και η καταπίεση οδηγούν τον άνθρωπο είτε στην πλήρη και άνευ όρων διάλυση και υποταγή, είτε στην φυγή. Και αυτός σοφά επέλεξε (καθώς στην δημοκρατική Ελλάδα είχε το δικαίωμα) το δεύτερο. Αν ήμασταν σε άλλες εποχές ή σε άλλη χώρα, ούτε συζήτηση για το τι επιλογές θα είχε...

Τι με έκανε όμως να τον προσέξω τώρα πρόσφατα;

Βασικά ο ίδιος ως διατροφολόγος μου κέντρισε το ενδιαφέρον η ιστοσελίδα του με προγράμματα διατροφής, καθώς εγώ ως πρωτόγονος Komo Sapiens και κρεατοφάγος, μία συμβουλή την χρειάζομαι.

Μετά έκανα την κίνηση, με δυσκολία είναι η αλήθεια, να ξεκινήσω να παρακολουθήσω κάποια από τα τωρινά του βίντεο. Ημουν επιφυλακτικός είναι η αλήθεια καθώς υποπτευόμουν πως ακόμη και από την νέα του ιδιότητα θα περνά θρησκευτική προπαγάνδα. Αλλά καμία σχέση. Ο ίδιος επικεντρώνεται σε διδάγματα για την ζωή, σε θετικά μηνύματα, σε αυτό που έχουμε μάθει ως "possitive thinking" αλλά στο πιο "ελληνορθόδοξο", χωρίς όμως να αναφέρεται καθόλου στην θρησκεία, μάλλον για να μην κάνει κατάχρηση της μέχρι πριν λίγο καιρό γνωστής ιδιότητας που κατείχε. Και ορθά πράττει.

Οποιος/α ενδιαφέρεται για μία θετική νότα στην καθημερινότητα και θέλει να χαρεί με τα "θετικά" διδάγματα του πολίτη Ανδρέα Κονάνου, δεν έχει παρά να επισκεφθεί το κανάλι του στο Youtube και την ιστοσελίδα του στο Facebook. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ανδρέας Κονάνος θα τον/την βοηθήσει να κάνει μία στροφή και να δει την θετική όψη της καθημερινής μας ζωής.

Ναι, ξέρω, έχουμε προβλήματα, άσε τώρα με τον (πρώην) παπά και τις φλυαρίες του, αυτός το έχει λύσει το πρόβλημά του και θέλει να μας το παίξει σοφός κ.ο.κ..

Εγώ όμως σου λέω πως αν θέλεις να κάνεις μία προσπάθεια να ξεφύγεις από την καθημερινή σκοτούρα, έχεις την ευκαιρία με τα δικά του βίντεο και κείμενα να το ξεκινήσεις.

Θέλεις να ξεκινήσεις να βάλεις λίγη θετική σκέψη και Φως στην ζωή σου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.