Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

"Οργή και αγανάκτηση" των αστυνομικών (αλλά όχι των μπάτσων) της Ροδόπης


Για την "οργή και αγανάκτηση των αστυνομικών της Ροδόπης" που υποστηρίζουν ότι ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τους αποκάλεσε "μπάτσους" μας πληροφορούν τα ΜΜΕ της Κομοτηνής. (βλ. Παρατηρητής, Χρόνος)

Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών αστυνομικών της Ροδόπης κάνει λόγο για "χιλιάδες ανθρώπους, ένστολους μαχητές, που καθημερινά δίνουν απλόχερα τη ζωή τους θυσία για να υπερασπίσουν την ασφάλεια της πατρίδας μας" και απαιτούν την συγνώμη του βουλευτή και πρώην δημοσιογράφο φιλοκυβερνητικού καναλιού.

Ωστόσο οι φίλτατοι αστυνομικοί υπάλληλοι στις ανακοινώσεις τους παρέλειψαν να εξηγήσουν...

...τον τρόπο με τον οποίο ο βουλευτής τους έβλαψε προσωπικά ή συλλογικά, ώστε να μπορούν να διαμαρτύρονται. Ο ψευτο-αθυρόστομος καθεστωτικός πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής αναφέρθηκε, όπως λένε, σε μπάτσους και όχι σε αστυνομικούς.

Η λέξη "μπάτσος" είναι υποτιμητική, καθώς αναφέρεται σε προδότη ή γενίτσαρο φοροεισπράκτορα στην οθωμανική αυτοκρατορία, κάτι που μοιάζει με τον χαρακτηρισμό "κοράκια" τον οποίο προσδίδουν οι δανειολήπτες στις εισπρακτικές εταιρείες και σε όλους όσους προσδοκούν να αγοράζουν σπίτια φτωχών από πλειστηριασμούς τραπεζών. Επίσης "μπάτσοι" σήμερα αποκαλούνται αυτοί που δέρνουν και ψεκάζουν με χημικά αέρια γιαγιάδες, κοριτσάκια και εγκύους σε διάφορες δημόσιες συγκεντρώσεις.

Αυτό λοιπόν που δεν είναι ακόμη κατανοητό είναι το γιατί οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται όταν ακούνε την λέξη "μπάτσος". Μόνο οι μπάτσοι θα έπρεπε να θίγονται καθ' ότι οι αστυνομικοί είναι ένστολοι στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία κάποιου τυράννου. Ετσι δεν είναι;

Τυχόν απάντηση θα δημοσιευτεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.