Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Εμεινα ευχαριστημένος σε επιχείρηση εστίασης! (επειδή άλλαξε το προσωπικό)


Συνεχίζοντας την εμπειρία ως καταναλωτής, επισκέπτομαι χθες ένα πολύ γνωστό, κεντρικό και με άριστη θέα κατάστημα εστίασης. Είναι το νεότερο κατάστημα πολύ γνωστού επιχειρηματία της περιοχής. Το πρώτο που πρόσεξα

...μπαίνοντας ήταν η αλλαγή στο προσωπικό. Κάποιες φορές που πέρασα δεν είχα μείνει και με τις καλύτερες των εντυπώσεων από το τότε προσωπικό. Νέα παιδιά, εξυπηρετούσαν καλά αλλά η γενικότερη ατμόσφαιρα θύμιζε χαβαλέ σε 5ήμερη: πλακίτσες, χαχαχα, ο άλλος παραπέρα σέρφαρε με το κινητό, λες και ήταν θαμώνες και όχι εργαζόμενοι. Μάλλον είχαν "παλιώσει επικίνδυνα" που λέγαμε στον στρατό.

Οι δύο νέες κοπέλες που είχε χθες, μπορεί να φαινόταν άπειρες όμως κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να φανούν επαγγελματίες: συμπεριφορά, ευγένεια που την εκτιμάς, με ρώτησαν αν θέλω να βάλουν στο πακέτο και το καινούριο φυλλάδιο της εταιρείας, όλα καλά και όμορφα.

Δεν ξέρω τι απέγιναν οι προηγούμενοι εργαζόμενοι. Εύχομαι να μην έχασαν την δουλειά τους και να τους πήγαν απλά στην βραδινή βάρδια. Εκεί πιο ήσυχοι και με λιγότερη πελατεία ίσως έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι στις ημέρες μας να έχουν δουλειά και πόσο πρέπει να σέβονται και την δουλειά και την επιχείρηση την οποία εκπροσωπούν. Και τις σαχλαμάρες τις κρατάνε για τον ελεύθερο χρόνο, με τους φίλους τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.