Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Αγγλόφωνη έκδοση Millet: "Ακροδεξιά εφημερίδα της Ροδόπης καταδικάστηκε για Fake News"

 


Με αυτό τον τίτλο κυκλοφόρησε η είδηση για την καταδίκη δημοσιογράφου της Κομοτηνής. Πρόκειται για τον...

...εκδότη της εφημερίδας "Φωνή της Ροδόπης" Λευτέρη Γλερίδη ο οποίος, όπως αναφέρει το αγγλόφωνο δημοσίευμα της μειονοτικής εφημερίδας, καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση και σε καταβολή των δικαστικών εξόδων.

"While Lefteris Gleridis, the editor-in-chief of Foni tis Rodopis, defended himself without a lawyer, Panos Papadopoulos, the owner of Machitis newspaper published in Xanthi, testified in favor of Gleridis."

Μηνυτής ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Μάρτυρας υπεράσπισης του Γλερίδη ήταν ο επίσης εκδότης εφημερίδας από την Ξάνθη Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Η αγγλόφωνη έκδοση της Millet αυτοαποκαλείται ως η "Φωνή της Τουρκικής Μειονότητας της Ελλάδας", όπως αναφέρει στον τίτλο της. ("Voice of Turkish Minority of Greece") Φυσικά δεν υπάρχει καμία αναγνωρισμένη μειονότητα στην Ελλάδα με τον συγκεκριμένο τίτλο.

Το δημοσίευμα:

Far-rightist Greek newspaper ‘Foni tis Rodopis’ sentenced to prison for fake news


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.