Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Για ποιον (πολιτικό της "αριστεράς και προόδου") χτυπάει η καμπάνα;

Χρυσά παιδιά, δεν λέω...


Ο Σταμάτης Μαρούδας είναι ο πασίγνωστος γιατρός - νευρολόγος της Κομοτηνής και παλιός υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ. Στην ομάδα Πολιτικό Καφενείο Θράκης δημοσιεύτηκε ένα δικό του κείμενο που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Μάλιστα κάποιοι είπαν πως όλα αυτά που γράφει "φωτογραφίζουν" πρόσωπο της τοπικής επικαιρότητας. Μήπως συνέβη κάτι...

που δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό στην πόλη;

Ας δούμε όμως τι έγραψε ο γνωστός γιατρός και πολιτικός της Κομοτηνής:

Είναι καλός άνθρωπος και πολύ φιλάνθρωπος!

Ακούγεται συχνά αυτές τις μέρες, καθότι επίκαιρη, μάλιστα και σε συζητήσεις εντευκτηρίου, έστω και ολιγομελείς. Είναι γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι αγαπούν και έχουν πάθος για τα ζώα, είναι φιλόζωοι, άλλοι αγαπούν το βιβλίο και είναι φιλομαθείς, άλλοι την μουσική και είναι φιλόμουσοι, και άλλοι πάλι αγαπούν να κάνουν αγαθοεργίες και να δίνουν ελεημοσύνες σαν ευσεβείς νοικοκυραίοι, και μου λένε πόσα δεκάρικα δίνουν σε φτωχούς, θέλοντας να δείξουν την μεγαλοψυχία τους. Τέλος πάντων, όλες αυτές οι ιδιότητες προσδιορίζουν αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αγάπη για κάποιο αντικείμενο της αρεσκείας τους. Στη λέξη φιλάνθρωπος υπάρχει ένα υποκείμενο και ένα αντικείμενο, και εδώ μεγαλόψυχοί μου υπάρχει η διαφορά. Το αντικείμενο είναι άνθρωπος και όχι συνάνθρωπος, δηλαδή η φιλανθρωπία είναι εξουσία πάνω στον άνθρωπο που είναι ασφαλώς το αντικείμενό της. 


Θυμάμαι στην δεκαετία του '60, πολύ περισσότερο, από ό,τι μου διηγείτο η αδελφή μου, οι δρόμοι της πόλης μας είχαν γεμίσει με σακάτηδες και ανάπηρους πολέμου, που ζητιάνευαν για να επιβιώσουν δείχνοντας τα ακρωτηριασμένα πόδια και χέρια τους, και η πατρίδα, οι πολιτικοί, οι φιλάνθρωποι και η εκκλησία τους κρέμασαν ένα παράσημο χάλκινο που δεν τρωγόταν. Ξέρετε ποιοι βοηθούσαν;
Οι φτωχοί και οι μεροκαματιάρηδες που στερούνταν κάτι σημαντικό από τον βιοπορισμό τους, και όχι οι φιλάνθρωποι. 

Αλλά ας το δούμε συνοπτικά και περιεκτικά, επικαλούμενοι και την θρησκειολογία, μιας και βλέπω ότι υποκλίνεστε και σταυροκοπιέστε σε κάθε θρησκευτική εκδήλωση και πανήγυρη. Υποστηρίζουν, λοιπόν, οι θρησκειολόγοι κατά τον Μέγα Αθανάσιο ότι ο θεός είναι υπεράνω πάσης ανθρώπινης επινοίας και ο νεοπλατωνισμός υποστηρίζει ότι ο θεός είναι παντελώς άγνωστος, άρρητος και πάντων επέκεινα και η εκκλησιαστική γραμματεία χρησιμοποιεί τον όρο φιλανθρωπία για να δηλώσει την αγάπη του θεού για τον άνθρωπο. Η αντίφαση λέγεται αντιποίηση αρχής, είναι βλασφημία και αμαρτία διότι ουδέποτε η φιλανθρωπία εξήγησε γιατί υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι, και αυτό ουσιαστικά δίνει άλλοθι στην ανισότητα, την οποία θεωρεί φυσική τάξη πραγμάτων. Και κοίτα, κοίτα οι μεγάλοι φιλάνθρωποι καπιταλιστές που δημιουργούν ανισότητα και φτώχεια, την αντιμετωπίζουν με ελεημοσύνη που γίνεται και το επικοινωνιακό τους παιχνίδι. 

Το δεκάρικο το δίνεις γατί είσαι φιλάνθρωπος. Εγώ μίλησα για δουλειά, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και ασφάλεια του δεκάρικου της δουλειάς και εσείς παρερμηνέψατε ηθελημένα  γιατί φυσικά δεν έχετε ακούσει για το πολιτιστικό, ανθρωπιστικό κίνημα αλληλεγγύης που κινείται στον αντίποδα της αντίληψής σας. Και αυτό είναι αρχή της αριστεράς ίση με την αρχή της ελευθερίας και της ισότητας. ''Ταξική αλληλεγγύη''.


Ο παλιός πολιτικός κόσμος
είναι πτώματα που συμπολιτεύονται και αντιπολιτεύονται. Πέστε μου τι καινούργιο κάνατε, κάνετε ή θα κάνετε; 

Αν επικρατήσει η αλληλεγγύη μεταξύ των ατόμων της ίδιας τάξης θα έχει ως συνέπεια μια κοινωνία ηθική με ισότητα και αλληλεγγύη. 

Και αφού θεωρείτε την εκλογή μου ότι είναι προϊόν της μεγαλοψυχίας σας σας την χαρίζω! Αλίμονο!!!!!

Σταμάτης Μαρούδας

Τι να εννοεί ή υπονοεί ο ποιητής;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.