Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Μεγάλη επιτυχία για το 17ο Συνέδριο Δημοσιογραφίας και Ταβερνοφαγίας Σαμοθράκης

"Παιδιά χαμογελάστε για την οικογενειακή φωτογραφία... Οχι εσύ Μήτσο, σου έχει κολλήσει ένα μαρούλι στο δόντι!"

Αρπα κόλλα και στο γόνατο αλλά με σαφή προσανατολισμό στις εκλογές του 2023 διοργανώθηκε και ολοκληρώθηκε το 17ο Συνέδριο Φίλων, Φιλενάδων και Κολλητών Σαμοθράκης.

Ισως με λίγο διαφορετικό τίτλο, έχουν περάσει και τα χρόνια και ξεχνάω εύκολα...

Ενα κλειστό κλαμπ ολίγων και εκλεκτών δημοσιογράφων και πολιτικών, μία "Λέσχη Μπίλντεμπεργκ αλά ΑΜΘ από τα Λιντλ" στο εξωτικό νησί της περιφέρειας όπου έφαγαν, ήπιαν και κοιμήθηκαν με έξοδα της ίδιας της περιφέρειας και με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου αλλά πρωτίστως αντιπεριφερειάρχη Εβρου και υποψηφίου δημάρχου Αλεξανδρούπολης (λιμάνι, βάση ΝΑΤΟ και άλλες υποδομές με τεράστιο οικονομικό αποτύπωμα στην τοπική αγορά) Δημήτρη Πέτροβιτς.

"Τζέσικα πιάσε το μικρόφωνο, έχω να κάνω μία δήλωση..."

Κατ αρχάς ακόμη και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι έφτασαν σε σημείο να καταγγείλουν την όλη διοργάνωση καθώς, όπως διοργανώθηκε στο άψε - σβήσε το φερόμενο ως Συνέδριο, οι περισσότεροι δεν είχαν την δυνατότητα να παρεβρεθούν παρά μόνο ελάχιστοι. Ενώ παλαιότερα υπήρχαν εκατοντάδες ελεύθερες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, φέτος υπήρχαν μόνο 80 θέσεις διαθέσιμες οι οποίες μάλιστα δεν προέκυψαν δημοκρατικά και τίμια με κλήρωση και συμβολαιογράφο, όπως απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις για να υπάρχει διαφάνεια αλλά με κάποια "σειρά προτεραιότητας" την οποία κανείς δε γνωρίζει πως προέκυψε.

"Με προσευχές, μέντιουμ και διαλογισμό, μπορείς κι εσύ να κερδίσεις μία από τις 80 θέσεις! Και μετά πας για το τζόκερ..."

Μάλιστα η ιδιοκτήτρια του Ράδιο Δίαυλος από την Κομοτηνή Ελλη Τσομπανίδου αναφέρθηκε δημοσίως στο γεγονός, ευχαριστώντας συγκεκριμένο υπάλληλο της περιφέρειας ΑΜΘ που "μεσολάβησε" ώστε να καταφέρει να βρει θέση. Δηλαδή η ίδια, όπως μάλλον και οι άλλοι "κατά προτεραιότητα" 80 χρειάστηκε ...μέσον! Καλές παλιές στιγμές εποχής ΠΑΣΟΚ!

"Μη φεύγετε ρε παιδιά, θέλω κι εγώ να έρθω!"

Φυσικά τέτοια εποχή, προς τα τέλη Οκτώμβρη με τα καταστήματα εστίασης κλειστά, ήταν ελάχιστες οι επιλογές για να σιτιστούν οι "κατά προτεραιότητα" φιλοξενούμενοι και έτσι κατευθύνθηκαν σε προεπιλεγμένες επιχειρήσεις, όπως το ίδιο συνέβη και για την φιλοξενία τους που έγινε σε επιχείρηση γνωστού για την εργατικότητα και την προσφορά του στα κοινά πολιτικού προσώπου της περιφέρειας, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη.

Φάγαμεν - ήπιαμεν λοιπόν, στα πηγαδάκια και στις ταβέρνες τα συμφωνήσαμε, Μέτιος για περιφερειάρχης, Πέτροβιτς για δήμαρχος Ουάσιγκτον - Αλεξανδρούπολης και κάτι ψιλά ακόμη.

"Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε..."

Φυσικά για παρουσία στελεχών της αντιπολίτευσης στο Συνέδριο δεν μαθεύτηκε κάτι. Μάλλον Τοψίδης, Κατσιμίχας και λοιποί θα βρίσκονται σε δίαιτα.

Ούτε βεβαίως βρέθηκε κάποιος εύθικτος από τους 80 να αρνηθεί να συμμετέχει λόγω καμαρίλας και παρεΐλας.

Περιμένω με αγωνία τα ...αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των 80 εκλεκτών δημοσιογράφων! Και για να μη κουράζονται τα παιδιά, μετά από τέτοιους μεζέδες, ιδού ορισμένοι πιθανοί τίτλοι για πρωτοσέλιδο:

- "Πιο ωραίος γκόμενος ΑΜΘ 2023 ανακηρύχτηκε ο Χρήστος Μέτιος!"

- "Με υπέρκομψο συνολάκι στα μπαράκια ο Δημήτρης Πέτροβιτς!"

κλπ κλπ κλπ...

"Μπράβο guys! Με ξεπεράσατε!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.