Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Ομιλείτε πασοκικά; Αντώνης Τσοχατζόπουλος


Η ανακοίνωση του προέδρου του Ε.Β.Ε.Ρ. Αντώνη Γραβάνη:
(όπως την είδα εγώ)

Στην αποστολή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, και στο οποίο υπήρξε ενημέρωση για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία την περίοδο 2021-2027, για την “Πράσινη Μετάβαση”, για τα ενεργειακά ζητήματα, αλλά και για την πορεία του νέου ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα του ΕΠΑΝΕΚ, συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αντώνη Γραβάνη.

Ο τελευταίος, μαζί με τον επίσης συμμετέχοντα, Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Ανέστη Βαφειάδη, και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, τους/τις Ευρωβουλευτές, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανώλη Κεφαλογιάννη, “για τις προοπτικές  και δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των ελληνικών επιχειρήσεων και τις επιπτώσεις του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης”.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται και η συνάντηση εργασίας με το δίκτυο Ελλήνων επιχειρηματιών ARGO-Brussels Hellenic Network του οποίου ο Πρόεδρος Σπύρος Παππάς και τα μέλη του Δ.Σ., μαζί με Έλληνες Πρέσβεις που υπηρέτησαν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των Βρυξελλών, τοποθετήθηκαν για “την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει”.

Ο κ. Γραβάνης, στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων από τα διαρθρωτικά ταμεία και το νέο ΕΣΠΑ, έθιξε την “αναγκαιότητα απεμπλοκής των τραπεζών από τις χρηματοδοτήσεις και της εξάλειψη της γραφειοκρατίας”, και ζήτησε την “αύξηση του ορίου de minimis”.

“Η ισχυρή εκπροσώπηση και ο πρωταγωνιστικός ρόλος των επιμελητηρίων σε εθνικό επίπεδο καθιστούν την επιχειρηματικότητα της περιοχής της Ροδόπης συνδιαμορφωτή των εξελίξεων”, επεσήμανε ο κ. Γραβάνης.

***

Σχετικά δημοσιεύματα:


Με την αιγίδα των:

 

Σχετικό βίντεο:

***

Αντώνης = Αγάπη μοναδική   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.