Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Οζγκιούρ ξεπαρθενιάστηκε! (κοινοβουλευτικά) - Φρουφρού κι αρώματα


Την πρώτη του σόλο εμφάνιση έκανε στην Βουλή των Ελλήνων ο νέος βουλευτής του Σύριζα Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ. Μπράβο του και καλή συνέχεια. Ποιο σημαντικό για τον ελληνικό λαό θέμα όμως επέλεξε για να κάνει εντύπωση και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών; Μα φυσικά...

τα ατυχήματα που συμβαίνουν στον κόμβο του Κάλχα που βρίσκεται στον κάθετο άξονα του δρόμου Κομοτηνή προς Βουλγαρία.

Ενώ η Ελλάδα καιγόταν από άκρη ως άκρη, ενώ η Θράκη σε Εβρο και Ροδόπη έλιωνε στις φλόγες, ο συμπαθής νέος, ο διασημότερος βουλευτής της Ελλάδας που για χατίρι του μάλωσαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών επέλεξε να μιλήσει στην Βουλή για τα τροχαία που συμβαίνουν στο χωριό Κάλχας της Κομοτηνής!

Ούτε καν για τους λαθροδιακινητές στην Εγνατία αλλά για ένα χωριό στο τέρμα του πουθενά! Και μάλιστα για ζητήματα που αντί να τα θέσει στην Βουλή για να κάνει σαλτανάτια (και να γίνει περίγελος ακόμη και στους ψηφοφόρους του...) θα μπορούσε να τα θέσει στις τοπικές αρχές για να τα λύσει μέσα σε μία ημέρα!

Αντιγράφω από τον "Παρατηρητή":

https://www.paratiritis-news.gr/politiki/ozgkiour-ferchat-amesa-metra-gia-tin-exaleipsi-tou-kindynou-atychimaton-ston-komvo-kalcha/

Με αφορμή νέο θανατηφόρο δυστύχημα, με ερώτησή του προς τους υπουργούς  Υποδομών & Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Οζγκιούρ Φερχάτ αναδεικνύει το φλέγον θέμα της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, ζητώντας απαντήσεις για τη σοβαρότητα που πρέπει να επιδείξει η συντεταγμένη Πολιτεία για να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε νεκρούς και τραυματίες.

Στην ερώτησή του ο κ. Φερχάτ αναφέρεται στον μακρύ πλέον κατάλογο τροχαίων ατυχημάτων, αποτέλεσμα σφοδρών συγκρούσεων που συμβαίνουν στη διασταύρωση του κάθετου άξονα Ελλάδας – Βουλγαρίας με την επαρχιακή οδό Καρυδιάς – Κάλχα και στις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολιτών που κατοικούν ή εργάζονται στην περιοχή και διέρχονται καθημερινά τη συγκεκριμένη διασταύρωση.

Καθώς η οδική ασφάλεια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Πολιτεία, αν δεν υπάρξουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στον συγκεκριμένο κόμβο, θα συνεχιστούν τα τροχαία ατυχήματα, σαν το πρόσφατο που στοίχισε τη ζωή σε συνάνθρωπό μας.

Ο Βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • Προτίθενται να βελτιώσουν την ποιότητα των υφιστάμενων υποδομών με την προώθηση μέτρων και έργων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων  και  την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο; 
  • Προτίθενται να προχωρήσουν σε σχεδιασμό βελτίωσης της σήμανσης ή ακόμη και κατάργησης του συγκεκριμένου κόμβου βάσει των στοιχείων των τροχαίων ατυχημάτων του σημείου;

Προφανώς ο Κάλχας ενδιαφέρει τον Οζγκιούρ καθώς είναι μειονοτικό χωριό και ο ίδιος είναι "βουλευτής μειονότητας" και όχι βουλευτής Ροδόπης. Θα έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε και την συνέχεια της κοινοβουλευτικής πορείας του. Να του προτείνω ορισμένα ζητήματα να βγει για να μιλήσει στην Βουλή:

  • Η τιμή των τσιγάρων στα περίπτερα της Οργάνης και της Κεσσάνης.
  • Το σουτζούκ λουκούμ του Νεντίμ θέλουν περισσότερη άχνη.
  • Το τζαμί στα Αρριανά βάζει νερά και θέλει καινούρια κεραμίδια.

Εμπρός Οζγκιούρ! Με αυτές τις πρωτότυπες ιδέες θα ξεπεράσεις ακόμη και τον Στυλιανίδη!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάζουμε ελεύθερα και με υπευθυνότητα προς τους άλλους και προς την σχετική νομοθεσία. Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης των σχολίων, υπάρχει η πιθανότητα διαγραφής.